Soolo ry

Ooppera- ja musiikkiteatteriryhmä Soolo on espoolainen, loppuvuodesta 2000 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää musiikkiteatteritoimintaa, niin viihdekonserttien kuin klassisen musiikinkin esittämisen muodossa.

Yhdistys syntyi Espoon työväenopiston tuottaman ja yhteistyössä itävaltalaisen Verband Wiener Volksbildungin kanssa toteutetun Figaron häät -oopperaproduktion jälkilämmössä, kun produktion musiikillinen johtaja Mervi Sipola-Maliniemi ja Figaron roolin laulanut Juha Ketola saivat ajatuksen musiikkiteatteriyhdistyksen perustamisesta.

Soolon alkutaival on käytetty jäsenpohjan laajentamiseen ja yhdistyksen tulevaisuuden suunnitteluun. Uusien jäsenten myötä vahvistui idea toiminnan laventamisesta perinteisestä oopperayhdistystoiminnasta koko musiikkiteatteria koskevaksi - oopperahan on yksi musiikkiteatterin monista eri muodoista.

Matkalle on mahtunut erilaisia teemakonsertteja ja sarja "Kohtaamisia musiikkiteatterissa", jossa käsiteltiin musiikkiteatterin maailmaa eri näkökulmista. Olemme järjestäneet toivelaulukonsertteja, yksinlaulu- ja duettokonsertteja ja pianokonsertin. Mukaan mahtuu kaikkea suomalaisista sävelistä klassiseen ja elokuvasävelistä musikaaleihin. Pyrimme tulevaisuudessa esittämään yhä vaativampia ja suurempia produktioita, vaikka samalla tuotamme "pieni on kaunista" -ajatuksella konsertti-iltoja.

Yhdistyksen toiminnassa tärkeitä kulmakiviä ovat poikkitaiteellisuus sekä yhteistyö muiden kulttuuritahojen kanssa. Yksi yhdistyksen tärkeistä yhteistyökumppaneista on Espoon kaupunki, joka on tukenut toimintaamme tilajärjestelyjen muodossa.

Haemme myös erilaisia yhteistyömuotoja muiden kulttuuritahojen kanssa ja toivomme sen avulla voivamme monipuolistaa ja laajentaa toimintaamme.

Yhdistyksen toiminnan nyt käynnistyttyä kaipaamme joukkoihimme lisää musiikkiteatterin maailmasta kiinnostuneita ihmisiä. Toimintaamme voi tutustua tilaisuuksissamme tai vierailemalla näillä www-sivullamme. Olitpa sitten laulaja, muusikko, tanssin harrastaja tai lausuja, innokas musiikin ja taiteen ystävä, jos olet kiinnostunut toiminnastamme yksilönä tai yhteisön edustajana, tekijänä tai tukijana, ota yhteyttä!

Mottomme on: laadukasta, kaunista ja hauskaa sen olla pitää!

Tervetuloa toimintaamme mukaan!